Wat is een podcast en hoe werkt het?

Heel erg leuk dat je geïnteresseerd bent in warm nest! We hebben ontzettend veel plezier tijdens het maken en we hopen dat jij net zoveel plezier beleeft bij het luisteren. Maar we weten ook dat niet iedereen bekend is met het fenomeen podcasts, dus we leggen je graag wat dingen uit. Heb je daarna nog vragen? Stel ze gerust!

Wat is een podcast?

Wij houden van podcasts. Heel erg. Een podcast is een soort radio-uitzending die je kunt beluisteren wanneer jij dat wil. Via Spotify of via een (standaard)app op je mobiele telefoon. Je kunt ze downloaden en luisteren als het jou uitkomt.

Er zijn veel verschillende podcasts en er komen steeds meer bij. Voor iedereen is er eigenlijk wel een interessante of leuke podcast te vinden die past bij je interesses. Informatief, spannend, entertainend, motiverend: in de VS is het booming, maar ook in Nederland zie je steeds meer leuke podcasts verschijnen.

Waarom houden wij van podcasts?

Als je naar een podcast luistert, is het bijna alsof je zelf in de ruimte zit. Het is intiem en voelt alsof de makers het alleen tegen jou hebben. Dat maakt een podcast interessant, vinden wij. Een ander groot voordeel is dat je een podcast luisteren kunt combineren met allerlei andere activiteiten zoals autorijden, fietsen, maar ook van die stomme klusjes zoals stofzuigen of de was opvouwen. Geloof ons: die worden een stuk leuker als je ondertussen een mooi verhaal luistert.

Hoe kun je naar een podcast luisteren?

Best heel simpel. De meeste podcasts worden op verschillende platformen gepubliceerd (die van ons dus ook). Zo kun je makkelijk kiezen voor een platform dat bij jou past. Denk aan: Spotify, SoundCloud, maar ook iTunes.

Voor onderweg kan het ook handig zijn een app te downloaden op je mobiele telefoon. Je kunt je daarin ook simpel abonneren (dan krijg je een seintje als er een nieuwe aflevering is), reageren of de podcast reviewen. En nieuwe podcasts ontdekken, natuurlijk.

Google heeft een eigen podcast app.
Apple ook (bij mij stond deze er standaard op, trouwens).

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van onze podcast! Je kunt in je app zoeken op “warm nest” en je abonneren.
Dan mis je geen enkele aflevering!